Keményen beszólt a Momentum Mozgalom a Fidesz miatt az Európai Néppártnak

2018. december 19., 08:44

Szerző:

Jön a karácsony, és ilyenkor a Reszkessetek betörők! mellett a Hugh Grant miniszterelnöki táncáról is elhíresült Love Actually című film az, amelyet a legtöbbször veítenek szerte a világon. Ennek az egyik, szerelmi vallomásos jelentét reprodukálta a Momentum az Európai Néppárt brüsszeli irodája előtt, kevésbé szívhez szóló sorokkal. 

A párt a Democracy Actually videóban az Orbán-kormány visszaéléseire, a CEU elűzésére, a Trócsányi László igazságügyi minisztertől függő közigazgatási bíróságok felállítására, a fideszes égisz alatt működő, közmédiára hívja fel a figyelmet, azt firtatva,  meddig tűri el az Európai Parlament legnagyobb frakciója, amit a Fidesz művel.

Számotokra hol van a határ? Boldog karácsonyt, Európai Néppárt!

– hangzik az utolsó kérdés, Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének és csúcsjelöltjének a korábbi kijelentésére utalva. Eszerint a CEU-ügy lehet az a határ, amelyet ha a Fidesz átlép, a kizárást kockáztatja a pártcsaládból. 

Íme a teljes videó:

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.