Egy katolikus segédlelkész a vasárnapi szentmisén heccelte fel a népet a Srí Lanka-i pékek ellen Gyergyóditróban

2020. január 29. 19:00 - szerző: 168 Óra

Falugyűlés összehívását ígérte szombatra a polgármester a szerdai tanácsülésén azoknak a gyergyóditróiaknak, akik fellázadtak két Srí Lanka-i vendégmunkás jelenléte miatt.

 

A tiltakozó helybeliek élére a helyi katolikus segédlelkész, Biró Károly állt, aki – a ditróiak elmondása szerint –

a vasárnapi szentmise végén hívta fel a hívek figyelmét az „idegenek” által hordozott veszélyre.

Arra szólította fel a község lakosságát, hogy szerdán közösen fejezzék ki tiltakozásukat, és kérjék a helyzet megoldását a település polgármesterétől. A tiltakozók a gyergyóditrói katolikus templom előtti téren gyülekeztek szerdán 15 óra után – írja a Maszol.

A pékek ellen lázadók azt mondták: sértette őket a pékség tulajdonosának az a kijelentése, miszerint új kultúrák megismerése csak gazdagíthatja a községet. A tömeg közepén maga Biró Károly segédlelkész is feltűnt, aki kevéssel négy óra előtt a templomba invitálta az összegyűlt embereket. Odabent a pap a közös imát követően

tüzes hangú beszédben hívta fel a jelenlévők figyelmét a székely nép sorsára és az általa elszenvedett igazságtalanságokra.

A portál érdeklődésére Puskás Elemér polgármester elmondta: nem látja egyelőre, hogyan lehetne megoldani a kialakult helyzetet, úgy érzi, nem tud törvényesen lépni az önkormányzat.