Karácsonyra sem enyhítenek Németországban

2020. december 3., 07:25

Szerző:

Meghosszabbítják a koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozásokat Németországban január 10-ig - jelentették be szerdán Berlinben.

Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy járványhelyzet reméltnél lassabb javulása miatt január 10-ig "alapvetően minden úgy marad, ahogyan most van".

Így továbbra is csaknem teljesen szünetel az idegenforgalom, a vendéglátás, a kulturális élet intézményrendszere és a szabadidő eltöltésére szakosodott egyéb szolgáltatások sora. Az oktatás, a kereskedelem és az ipar viszont továbbra is működik.

A legfőbb szigorítást az jelenti, hogy két háztartás tagjai közül a korábbi tíz helyett legfeljebb öt ember találkozhat, leszámítva a 14 éven aluli gyerekeket. Ezt a szabályt a tervek szerint az ünnepekre - december 23-tól 31-ig - enyhítik, így ismét tízen tölthetik majd együtt az időt.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint az utóbbi 24 órában 17 270 ember szervezetében mutatták ki a vírust. Ez csaknem tízszázalékos csökkenés az egy héttel korábbi 18 633-hoz képest.

Ugyanakkor a SARS-CoV-2 okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben minden korábbinál több, 487 halálesetet regisztráltak egy nap alatt.

Az új esetekkel együtt 1 084 743 fertőződést regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 17 123-ra emelkedett Németországban.

(MTI)