Haza akarnak toloncolni egy 16 éves magyar lányt a kanadai hatóságok

2019. december 14., 08:20

Szerző:

Magyarországra akarák toloncolni a hatóságok egy kanadai magyar házaspár nevelt lányát Kanadából - írja a hvg.huGlobalnews.co alapján. Rádi László és felesége tíz éve törvényes gyámja a 16 éves Toris Kittinek, aki Magyarországon született, de 2016 óta a kanadai Okotoksban él gyámszüleivel.

A család két levelet kapott a bevándorlási hatóságtól, ezek szerint elutasították a lány ideiglenes tartózkodási és tanulói vízum iránti kérelmét.

Toris Kitti
Fotó: globalnews.ca

Rádi László a lapnak azt mondta, hogy nem tudják, mit tehetnének, szerinte semmi nem indokolja a döntést. Felesége azt mondta, hogy mind a kanadai, mind a magyar hatóságok szerint is ő a lány gyámja, és mégis azt akarják, hogy egy olyan országba küldje, ahol nincs senkije, az anyjával sem tartják a kapcsolatot.

A család felkereste John Barlow parlamenti képviselőt, aki értetlenül áll az ügy előtt. Szerinte Rádiék nem terhelik a kanadai szociális rendszert, sikeres válallkozásuk van, Kitti pedig iskolába jár.

Barlow csütörtökön felvette a kapcsolatot a bevándorlási miniszterrel és arra kérte, hogy segítsen nekik az ügyben. A kanadai határőrizeti szervek egyelőre nem nyilatkoztak.