Teherautóhoz kötve húzták végig a falun a polgármestert, amiért nem teljesítette kampányígéretét

2019. október 9., 15:24

Szerző:

Tizenegy embert letartóztattak a dél-mexikói faluban,  Las Margaritasban, miután a település polgármesterét kirángatták irodájából, és egy teherautóhoz kötve húzták végig a falu utcáin – írja a BBC.

Jorge Luis Escandón Hernándezt a rendőrség szabadította ki végül, aki hatósági közlések szerint nem szenvedett súlyos  sérüléseket. A polgármestert másodszorra támadták meg őt helyi gazdák, azt követelve, hogy a polgármester teljesítse a kampányban tett ígéretét, és javítsa meg a helyi utat.

Mexikóban gyakoriak a polgármesterek és politikusok elleni támadások, ezeket általában kartellek követik el, ha a politikusok nem hajlandóak együttműködni velük. Az viszont ritkán fordul elő, hogy valakit azért támadnak meg, mert nem teljesítette kampányígéretét.

A polgármester közölte, hogy feljelentést tesz emberrablás és gyilkossági kísérlet miatt.

Járókelők felvételt is készítettek arról, ahogyan a polgármestert egy csapat férfi kirángatja a polgármesteri hivatalból, majd feltuszkolják őt egy teherautóra. A térfigyelő kamerák pedig később rögzítették, ahogy a férfit a teherautóhoz kötve húzzák végig a település utcáin.

Több tucat rendőr tudta csak megállítani a járművet és kiszabadítani a polgármestert, de sokan megsérültek, miután tömegverekedés tört ki az emberrablók és a rendőrök között.

(A 444 nyomán)