Kigyulladt egy hajó Kalifornia partjainál, 34 ember eltűnt

2019. szeptember 2., 18:21

Szerző:

Mentőakció indult hétfőn több mint 30 vészhelyzetbe jutott ember megsegítésére, akik egy égő hajón tartózkodnak Los Angeles partja közelében – közölte az amerikai parti őrség.

A parti őrség a Twitter mikroblog portálon közölte, hogy több mentőcsónakot indítottak a helyszínre, hogy kimentsék a Santa Cruz szigete közelében bajbajutott több mint harminc embert.

Hajóbaleset Kalifornia partjainál
Fotó: MTI/EPA/Ventura megyei tűzoltóság

Az értesülések szerint a hajó lángokban áll – közölte a parti őrség, aki szerint a hajó legénységének sikerült segítséget nyújtani, és folytatódnak az erőfeszítések a többi evakuálására. A legénység egy tagja könnyebben megsérült.

CNN beszámolója szerint a Conception nevű hajó a parttól 20 mérföldre gyulladt ki, fedélzetén legalább 30 utas tartózkodott. A hajót teljesen ellepték a lángok.

A parti őrség közölte, hogy a hajón újra is újra felélednek a lángok, ami akadályozza, hogy túlélők után kutassanak a hajó fedélzetén.

Jelenleg hivatalosan 34 személyt eltűntként kezelnek, keresésüket a köd is nehezíti.

A legénység négy tagját partra szállították, az utasokról egyelőre nincs információ.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.