Vásárolt három tojást a szupermarketben, majd kikelt belőlük három pelyhes kiskacsa

2020. június 22., 18:46

Szerző:

Charli Lello egy videóból merített ihletet, hogy megpróbálja kikelteni a boltban vásárolt tojásokat. Eredetileg fürjeket szeretett volna, de végül a kacsatojás mellett döntött. 6 napi inkubátorozás után láthatóvá váltak a tojásokon a vénák és belül a nagyon apró, kócos embriók - írja a CNN alapján az Index.

Az első kacsának 2 teljes nap kellett, amíg sikerült kikelnie a tojásból. Őt Beepnek nevezte el, és amíg egyedül volt egy sapkával melegítette. A második Peep névre keresztelt apróság rá két napra kelt ki. Az utolsó Meep, egy héttel később csatlakozott hozzájuk. 

A szupermarket lánc nyilatkozata szerint nagyon ritka, hogy olyan tojásokat árulnak, amiket megtermékenyítettek. Véleményük szerint nagyon nehéz megállapítani a kacsák nemét, ezért ritkán előfordul hogy hímek keverednek a nőstények közé. Állításuk szerint a megtermékenyített tojásnak teljes más íze van a normálhoz képest. 

A kacsatojás üzlet, így a nőstények és hímek azonosításával nagyon kevés szakember foglalkozik, illetve kimehetnek a szabadba is, ahol találkozhatnak vadkacsákkal. Tehát nem elképzelhetetlen egy vad kaland.

Azóta a kis pihés apróságokból már nagy kacsák lettek: