Juncker szerint akik elutasítják, azok nem is olvasták el az ENSZ migrációs csomagjának tartalmát

2018. november 12., 16:37

Szerző:

Az ENSZ globális migrációs csomagját elutasító európai uniós tagállamok valójában nem is ismerik a tervezett megállapodás tartalmát - vélekedett egy hétfőn Berlinben elmondott beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Fotó: MTI/EPA/Jean-Francois Badias

A Süddeutsche Zeitung című lap rendezvényén kiemelte, a csomag elfogadási folyamatából kilépő tagállamok nem tették volna meg ezt a lépést, ha döntéshozóik elolvasták volna a tervezett megállapodás szövegét.

Ezzel összefüggésben hangoztatta, hogy a populistáknak nincs programjuk, csak egy hosszú listájuk vádaskodásokkal. Mint mondta, a populisták csak megnevezik a problémákat, aki viszont meg is akarja oldani a gondokat, annak nem szabad bornírt nacionalizmusukat és stupid populizmusukat követni.

Jean-Claude Juncker szerint ha a klasszikus pártok elkezdik ugyanazt szajkózni, mint a populisták és nacionalisták, akkor az emberek a populistákra szavaznak, azokra, akik elutasítanak mindent, ami nem olyan, mint ők maguk és nem kedvelnek senkit, aki máshonnan származik.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.