Judith Sargentini egy rövid mondattal elintézte Deutsch Tamást

2019. január 9. 12:09 - szerző: 168 Óra

Judith Sargentini kedden a Radikális Európai Demokraták (RED) által szervezett brüsszeli ellenzéki demonstráció előtt a Klubrádiónak adott interjújában is elmondta, hogy azért tüntet, hogy szolidaritását fejezze ki a magyarokkal.

– Látom, mi történik az utóbbi napokban az országban, és ennek nagyon örülök. Egyébiránt már a decemberi, karácsonyi tüntetéseket is követtem

– mondta. Szerinte nagyon fontos a tüntetők számára, hogy Európa más részein sokan kifejezzék szolidaritásukat a magyarok iránt.

Judith Sargentini
Fotó: Forás: Wikipedia

Judith Sargentini nem érzi tisztének, hogy értékelje, hogyan fognak végül az ellenzéki pártok Magyarországon összeállni a választásokra. Mindenesetre nagyra értékeli, hogy egységben gondolkodnak, és arra törekednek, hogy az eddigieknél nagyobb legyen ez az egység, 

A felvetésre, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az Origo kérdésére megjegyezte, hogy Judith Sargentini vezethetné az ellenzék bevándorláspárti listáját a május 26-29-i EP-választásokon, a holland EP-politikus úgy reagált, hogy nem fog kampányolni Magyarországért, és szlogenjei sincsenek, szemben a magyar kormánypárti politikusokkal. Láttam, azt feltételezik, hogy indulok a választásokon.

Erre csak azt tudom mondani, hogy nonszensz.

Visszavonulok a politikától, nem indulok sem a saját hazámban, sem más országban – tette helyre Deutsch Tamást. Egyébként szeptember óta lehet tudni, hogy Judith Sargentini visszavonul az európai politikától.