Az eddigi legsokszínűbb amerikai kormány jöhet 2021-től

A Washington Post összeszedte Biden lehetséges kiszemeltjeit.

2020. november 16., 20:57

Szerző:

Egyre több posztra körvonalazódik a jelölt a leendő Biden-adminisztrációban. A The Washington Post írt a legfrissebb kiszemeltekről, úgy tűnik, az eddigi legfeministább és legsokszínűbb amerikai kormányzat alakulhat meg.  

A külügyminiszteri posztra az egyik esélyes a korábbi amerikai ENSZ-nagykövet, Susan Rice. A másik pedig a Reuters szerint a magyar származású Anthony Blinken, aki vagy külügyminiszter, vagy nemzetbiztonsági tanácsadó lehet. Blinken Biden külpolitikai tanácsadója volt a kampány során. A politikus édesanyja révén félig magyar származású, apja, Donald Blinken 1994 és 1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. 

A fő kampánytanácsadó, Ronald A. Klain lehet a járványügyi helyzet fő politikai felelőse. Az oktatási minisztérium élére Jahana Hayest, egy fekete képviselőnőt sejtenek. Szintén egy afroamerikai képviselőnő, Karen Bass lehet a városi fejlesztésekért és lakhatásért felelős miniszter.

Egy korábbi demokrata elnökjelölt, Pete Buttigieg is főszerepet kaphat: Biden alatt a fiatal politikus lehet az ország ENSZ-nagykövete. Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere pedig közlekedésért felelős miniszter lehet.