Felfüggesztették Jeremy Corbyn munkáspárti tagságát és kizárták alsóházi frakciójából is

Antiszemita megnyilvánulások állnak a háttérben.

2020. október 29., 15:31

Szerző:

Felfüggesztette előző vezetője, Jeremy Corbyn párttagságát csütörtökön a brit Munkáspárt. A legnagyobb brit parlamenti ellenzéki erő szóvivőjének tájékoztatása szerint Corbynt a Labour alsóházi frakciójából is kizárták.

Az intézkedés előzményeként a mindenkori brit kormány fennhatósága alatt működő, de vizsgálatait önállóan végző Esélyegyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság (EHRC) közzétette régóta feszült figyelemmel várt, elítélő megállapításokat tartalmazó jelentését a Munkáspárton belüli antiszemita jelenségekről és megnyilvánulásokról.

Corbyn a 130 oldalas jelentésre reagálva csütörtökön úgy fogalmazott, hogy a tanulmányban felvetett problémát a Munkáspárt "belső és külső ellenfelei politikai okokból drámai mértékben felnagyították".

A Munkáspárt szóvivőjének bejelentése szerint Corbyn tagságát elsősorban e kijelentései miatt függesztették fel.

(MTI)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.