Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Jair Bolsonaro beszólt Angela Merkelnek, miután az esőerdők irtása miatt Németország befagyasztotta a Brazíliának szánt környezetvédelmi segélyt

2019. augusztus 15. 21:40 - szerző: MTI

A brazil elnök szerint Németországnak saját területének újraerdősítésére kellene fordítania azt az összeget, amelyet a minap megvont a brazil erdők fenntarthatóságát védő projektek támogatásától.

A német környezetvédelmi miniszter múlt hét végén jelentette be, hogy az amazonasi esőerdők irtásának drasztikus felgyorsulása miatt a tárca leállítja az őserdők és a biodiverzitás védelmét szolgáló projektek támogatását, és ennek értelmében mintegy 35 millió euró értékű támogatást zárol. 

Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Jair Bolsonaro személyesen Angela Merkel kancellárnak üzent, és úgy fogalmazott: – Üzennék a szeretett Angela Merkelnek. Fogja ezt a pénzt és erdősítse újra Németországot. Németországnak sokkal nagyobb szüksége van erre, mint Brazíliának. 

Az Amazonas őserdeit is figyelő brazil nemzeti űrkutatási intézet (INPE) szerint az ország idén jelentősen több erdőt veszített, mint a korábbi években. Az INPE volt igazgatója augusztus elején távozott posztjáról azt követően, hogy Bolsonaro többször bírálta az intézetet, azt állítván, jelentéseik az erdőirtások ütemének gyorsulásáról ártanak Brazília hírnevének. 

A dpa német hírügynökség megjegyezte, Németországnak nagyjából 11,4 millió hektárnyi erdeje van, ez az ország területének 32 százalékát teszi ki. Az erdőségek területe enyhén növekedett az utóbbi tíz évben.