Tizenöt év alatt hat családtagját gyilkolta meg egy indiai nő

2019. november 11., 12:58

Szerző:

17 év után derült ki egy Jolliyama Joseph nevű indiai nőről, hogy 2002 és 2016 között megölte hat családtagját - írja az IndexBBC nyomán.

A "Jolly" becenevű nőt a beszámolók szerint mindenki kedvelte abban a kisvárosban, ahol élt. Egyetemi tanárként dolgozott, száriban járt, és azon kevesek közé tartozott, aki rendszeresen járt misére a muszlim többségű Koodathalban.

A nő 1997-ben házasodott össze Roy Thomasszal. A férfi családjához költöztek, és öt éve voltak együtt, amikor Jolly 57 éves anyósa, Annamamma Thomas megmagyarázhatatlan körülmények között meghalt. Mivel az idős nőnek voltak egészségügyi problémái, a haláleset senkinek sem volt gyanús. Boncolás azért nem volt, mert Indiában ezt a család kérheti akkor, ha felmerül, hogy az illető nem természetes halállal halt meg. A család egyik közeli barátja, Mohamed Bava szerint a haláleset után megváltozott a hangulat a háztartásban, ahol korábban egy boldog család élt.

A hat áldozat és a feltételezett elkövető

2008-ban Jolly azzal hívta fel Bavát, hogy apósa rosszul van, mozdulatlanul fekszik és habzik a szája. Tom Thomas aztán meghalt a kórházban, az orvosok szerint szívroham végzett vele. Az após mindent Jollyra és fiára hagyott a végrendeletében. Három évvel később nagyon hasonló körülmények között meghalt Roy Thomas, Jolly férje is. Eszméletlenül találtak rá, és apjához hasonlóan neki is habzott a szája.

A vizsgálat kiderítette, hogy a férfi végzetes mennyiségű ciánt fogyasztott, de a rendőrség öngyilkosságnak minősítette az esetet.

A következő években még három haláleset történt a családban. 2014-ben Jolly jelenlétében halt meg az a nagybácsi, aki korábban kezdeményezte, hogy vizsgálják meg Roy Thomas testét.

Még ugyanebben az évben meghalt Jolly elhunyt férjének másodunokahúga, aki állítólagfélrenyelt egy ételmaradékot saját keresztelőjén, és megfulladt.

Sili Sakhariya, a kislány anyja egy évvel gyermeke után halt meg.

Jolly 2017-ben újraházasodott: hozzáment elhunyt férjének unokatestvéréhez, Shaju Sakhariyához, akinek lánya és felesége egy évvel korábban meghalt.

A nő környezetében élők a házasság után fogtak gyanút. Főleg, miután kiderült, hogy Roy Thomas nem sokkal a halála előtt megváltoztatta végrendeletét, és minden a feleségére hagyott.

A hat halálesetnél volt egy igen lényeges közös pont: Jolly mindegyiknél ott volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő valójában soha nem is dolgozott egyetemen, csak néha eljárt teázni a kampusz menzájára. Vallomásában az áll, hogy apósával és anyósával az örökségért végzett, férjét pedig azért ölte meg, mert megromlott a kapcsolatuk. A férfi nagybátyjának a lebukás elkerülése végett kellett meghalnia, Alphine és Sili Sakhariyast pedig ölte meg, hogy hozzámehessen férjének unokatestvéréhez. A gyilkosságokat méreggel vitte véghez.

A holttesteket exhumálni fogják, hogy megállapítsák a halál pontos okát. Ha a nőt bűnösnek találják, akár halálbüntetést is kaphat.