Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Hatalmas tűz pusztított egy újdelhi gyárban, több mint 40 ember meghalt

2019. december 8. 08:06 - szerző: Ágoston Zoltán

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 43 ember vesztette életét abban egy újdelhi gyárban vasárnapra virradóra kitört tűzben. Atul Garg, az újdelhi tűzoltóság parancsnoka szerint körülbelül 60-70 munkás aludt abban az ötemeletes raktárépületben, amely lángra kapott. Ötvenhat sebesülteket szállítottak kórházba, egyikük sem volt az eszméleténél sűrű, fojtogató füst miatt.

Fotó: AP/Manish Swarup

Atul Garg, az újdelhi tűzoltóság parancsnoka szerint körülbelül 60-70 munkás aludt abban az ötemeletes raktárépületben, ahol a tűz hajnalban kitört. Ötvenhat embert szállítottak kórházba, egyikük sem volt az eszméleténél a sűrű, fojtogató füst miatt.

A gyárban – amely Anaj Mandi negyedben, a város kereskedelmi központjának számító Sadar Bazaarban fekszik – táskákat állítanak elő. MS Randhawa, az újdelhi rendőrség szóvivője szerint a tüzet rövidzárlat okozta.

Amit Shah indiai belügyminiszter Twitteren közzétett üzenetében részvétét nyilvánította a halottak hozzátartozóinak, és kívánt mielőbbi felépülést a sérülteknek.

Indiában gyakoriak a tűzesetek a biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása és az ellenőrzés hiánya miatt.