Hatvanhat év házasság után együtt jelentkezett eutanáziára az oregoni házaspár

2018. március 12. 14:20 - szerző: 168 Óra

Charlie és Francie Emerick hatvanhat évig voltak házasok. Az oregoni Portlandban élő pár mindkét tagja súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, ezért döntöttek úgy, szeretnének együtt meghalni.

Az állam „méltóságos halál” törvénye alapján ezt meg is tehették, miután megkapták a szükséges gyógyszereket. A 88 éves Francie hunyt el először, egy órával később a férje is követte. Charlie-nak prosztatadaganata volt és Parkinson-kórban is szenvedett. - Nem bántak meg semmit, és semmilyen szálat nem hagytak elvarratlanul életükben - mondta a lányuk, Sher Safran. - Úgy érezték, eljött az ő idejük és szerettek volna együtt távozni.

Az elmúlt két év alatt, amióta Oregonban egyedüli szövetségi államként  érvényben van az eutanáziát engedélyező törvény, 1300 ember élt a lehetőséggel, de Charlie és Francie volt az első, aki házaspárként jelentkezett és egyszerre vette be a halálos dózist.

A házaspár utolsó napjairól lánya forgatott filmet. Ezen szerinte látszik, hogy békében, nyugalommal készülnek a halálra. - Az foglalkoztatta őket a legjobban, hogy ne legyen fájdalom, szenvedés. Minden tájékoztatást megkaptak, és a végén úgy is történt. Egyszerűen elaludtak - mondta lányuk az NBC Newsnak.