Hatalmas razziát tartottak a Deutsche Bank irodáiban pénzmosás gyanúja miatt

2018. november 29., 13:27

Szerző:

Rendőrök és ügyészek, összesen mintegy 170-en tartottak razziát a legnagyobb német bank, a Deutsche Bank frankfurti központjában, mivel felmerült a gyanú, hogy két alkalmazott bűnözők pénzét segítette tisztára mosni - írja a BBC.

Nem csak a főépületet, de számos bankfiókot is ellenőriztek a rendőrök és ügyészek, összesen 170-en és lefoglalták az ott található dokumentumokat.

A nyomozás a 2016-os Panama-iratok eredménye, melyben elképesztő mennyiségű információ szivárgott ki a panamai, offshore szolgáltatásokkal foglalkozó Mossack Fonseca ügyvédi iroda iratai közül. Ebben számos ismert ember politikus, sportoló és nagy multicég olyan adata került nyilvánosságra, amit igyekeztek titkolni.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.