Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Koronavírussal fertőződött meg a börtönben a szexuális zaklatások miatt elítélt hollywoodi producer, Harvey Weinstein

2020. március 23. 06:15 - szerző: 168 Óra

A 68 éves Harvey Weinstein is megfertőződött a koronavírussal a börtönben, hivatkozik az Independent a National Gazette-re, amelyet az Index szemlézett. A szexuális zaklatások és nemi erőszak miatt elítélt Weinsteint szerdán szállították a hírhedt Rikers-szigeten lévő börtönkomplexumból a New York állambeli Buffalo közelében lévő Wende börtönbe. A hír szerint még a Rikers-szigeten kaphatta el a fertőzést, ott ugyanis már nagyjából 40 rab elkapta.

A hollywood-i producer, aki a MeToo-mozgalom kvázi kiváltója, emblematikus ellensége volt, egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt. Weinstein ügyvédjei korábban jelezték, hogy megfellebbezik az ítéletet.

Egy újabb tárgyalás is vár az elítéltre, mivel jó eséllyel Los Angelesben is bíróság elé kell állnia szexuális bűncselekmények miatt. Itt két további 2013-as eset vádja miatt még 28 év börtönt kér rá az ügyészség.