Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Szerette a focit, gyűlölte a nőket és a bevándorlókat a hanaui lövöldöző

2020. február 20. 19:12 - szerző: 168 Óra

Átlagos életet élt, a rendőrséggel nem volt konfliktusa, legálisan tartott fegyvert, szerette a futballt, viszont gyűlölte a nőket az a 43 éves német férfi, Tobias R., aki szerda este tíz embert ölt meg, majd öngyilkos lett a Frankfurt melletti Hanauban. A gyilkos hitt az összeesküvés-elméletekben, nem volt tagja semmilyen szélsőjobboldali szervezetnek, de a bevándorlókat gyűlölte. A tettes az interneten radikalizálódva lett magányos terrorista, áldozatai közül kilencen bevándorlók vagy azok leszármazottai - írja az Index.

A férfi lakásában találtak egy 24 oldalas manifesztumot, amelyben kifejti, hogy azokat a népeket meg kell semmisíteni, amelyeknek a tagjait nem lehet kitoloncolni Németországból.

A nyomozók egy videóüzenetet is találtak. A férfi ezen angolul beszél, és azt mondja, hogy az Amerikai Egyesült Államok láthatatlan, titkos társaságok ellenőrzése alatt áll, akik irányítják az emberek gondolatait, valamint fenntartják a modernkori rabszolgaság rendszerét.

A videóból kiderül, hogy van egy honlapja is. Az oldalon lévő egyik írása Irak és Afganisztán helyzetéről szól. A másik szerint az elkövető gyerekként focizott, és úgy gondolja, hogy Németország akkor lesz ismét világbajnok, ha a játékosok felesküdnek a győzelemre.

Videóiban foglalkozott a nőkkel szembeni sikertelenségével és nőgyűlöletével.

 
Fotó: Youtube