Szerette a focit, gyűlölte a nőket és a bevándorlókat a hanaui lövöldöző

2020. február 20., 19:12

Szerző:

Átlagos életet élt, a rendőrséggel nem volt konfliktusa, legálisan tartott fegyvert, szerette a futballt, viszont gyűlölte a nőket az a 43 éves német férfi, Tobias R., aki szerda este tíz embert ölt meg, majd öngyilkos lett a Frankfurt melletti Hanauban. A gyilkos hitt az összeesküvés-elméletekben, nem volt tagja semmilyen szélsőjobboldali szervezetnek, de a bevándorlókat gyűlölte. A tettes az interneten radikalizálódva lett magányos terrorista, áldozatai közül kilencen bevándorlók vagy azok leszármazottai - írja az Index.

A férfi lakásában találtak egy 24 oldalas manifesztumot, amelyben kifejti, hogy azokat a népeket meg kell semmisíteni, amelyeknek a tagjait nem lehet kitoloncolni Németországból.

A nyomozók egy videóüzenetet is találtak. A férfi ezen angolul beszél, és azt mondja, hogy az Amerikai Egyesült Államok láthatatlan, titkos társaságok ellenőrzése alatt áll, akik irányítják az emberek gondolatait, valamint fenntartják a modernkori rabszolgaság rendszerét.

A videóból kiderül, hogy van egy honlapja is. Az oldalon lévő egyik írása Irak és Afganisztán helyzetéről szól. A másik szerint az elkövető gyerekként focizott, és úgy gondolja, hogy Németország akkor lesz ismét világbajnok, ha a játékosok felesküdnek a győzelemre.

Videóiban foglalkozott a nőkkel szembeni sikertelenségével és nőgyűlöletével.

 
Fotó: Youtube

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.