Halálos áldozatai vannak a tüntetéseknek, amelyek egy hatéves kislány kegyetlen meggyilkolása miatt törtek ki Pakisztánban

2018. január 11. 12:39 - szerző: H.Sz.

A hat éves Zainab holttestére egy szemétlerakónál találtak rá kedden a pakisztáni Kászurban, pár nappal azután, hogy eltűnt. A boncolás kiderítette, hogy a kislányt megerőszakolták és megfojtották.

Zainab még csak nyolc éves volt
Fotó: Youtube

Zainab egy Korán-olvasásra tartott, amikor eltűnt. Családja szerint a rendőrségtől nem kaptak sok segítséget, amikor jelentették a kislány eltűnését. Ők voltak azok, akik kikérték a közeli térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeken látszik, ahogyan Zainabot kézen fogva vezeti egy eddig azonosítatlan férfi. A család szerint ha a rendőrség azonnal intézkedik, lehet, hogy a kislány még élne.

Azután, hogy a gyilkosságra fény derült, Kászur utcáit dühös tüntetők lepték el, akik az ellen tiltakoztak, hogy a rendőrség semmit nem tesz a szexuális indíttatású emberrablások és gyilkosságok megelőzéséért. A tüntetők közül ketten meghaltak, amikor a rendőrök tüzet nyitottak a feldühödött tömegre, akik a kászuri rendőrkapitányságot ostromolták - írja a BBC.

A rendőrség adatai szerint az elmúlt két év alatt 12 hasonló olyan bűnügy történt. decemberben egy kilencéves kislányt ragadott el egy férfi, miközben áldozata a szüleivel vásárolt. Neki szerencséje volt, el tudott szökni fogvatartójától, de súlyos trauma érte. A nyomozati anyagok szerint a 12 tragédiával végződő esetből öt egy elkövetőhöz köthető, akire szinte vadászik a rendőrség, eddig kevés eredménnyel.

Zainab meggyilkolása miatt több helyi filmsztár és sportoló is nyomást gyakorolt az igazságszolgáltatásra, hogy kapják el a tettest. A rendőrök ezért katonai segítséget is kaptak a nyomozáshoz.