Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Már legalább két ember meghalt az Ausztráliában pusztító tűzben, és sokan eltűntek

2019. november 9. 08:51 - szerző: 168 Óra/MTI

Legkevesebb két újabb halálos áldozata van Ausztrália keleti részén a bozóttüzeknek, amelyek a legsúlyosabbak közé tartoznak az ország történetében – közölték szombaton a hatóságok.

– Az új-dél-walesi tűzoltók a Sydneytől 550 kilométerre északra lévő Glen Innes település mellett találták meg egy gépjárműben egy férfi összeégett holttestét. Ugyanott ki tudtak menteni egy nőt egy égő házból, de kórházba szállítása után ő is belehalt sérüléseibe

– közölte egy tűzoltó-parancsnok. A környéken több mint száz lakóház égett le, és hét embert eltűntként tartanak nyilván, tette hozzá.

Bozóttűz Ausztráliában
Fotó: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts

Új-Dél-Walesben szombat reggel 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. A Sydneytől 330 kilométerre északra lévő Bobin kisváros megsemmisült a helyiek beszámolója szerint.

Az államban több százezer hektárnyi terület égett le. A tüzekben 35–40 ember sérült meg, közöttük 19 tűzoltó. Több mint ezer tűzoltó küzd a lángokkal. Rossz hír nekik, hogy az időjárás továbbra is száraz és szeles marad, a hőmérséklet 35 Celsius-fok körül van.

Az Új-Dél-Walestől északra lévő Queensland államban 36 tűz ég kontroll nélkül, és egy veszélyeztet lakott területet a helyi tűzoltók szerint. A fenyegetett Noosa település több mint 2000 lakosát kitelepítették.

Ausztráliában idén példátlanul korán és szokatlan hevességgel kezdődtek az első bozóttüzek, amelyek két hónapja pusztítanak a kontinensen. A tűzben már több száz koala is elpusztult.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK