Poszttraumás stresszben szenvedő háborús veterán volt a kaliforniai tömeggyilkos

2018. november 8. 18:34 - szerző: 168 Óra

Egy 28 éves férfi, Ian David Long követte el azt a szerda esti tömegmészárlást egy kaliforniai bárban, amelyben a gyilkoson kívül további 12 ember halt meg. Az ABC információ szerint Long egy 45-ös kaliberű Glock pisztollyal követte el tettét, amelyet törvényesen vásárolt egy fegyverboltban.

A férfi indítékairól egyelőre semmit sem tudni. Long egyedül élt édesanyjával. Szomszédai szerint a férfi háborús veterán volt, aki poszttraumás stresszben, PTSD-ben szenvedett. Long az USA haditengerészeténél szolgált 2008 és 2013 között.

A legfrissebb információk szerint Long fegyverével öngyilkos lett a tett helyszínén.

A tömeggyilkosság miatt ismét bekerült az amerikai politikai közbeszédbe a fegyvertartási szabályok módosítása. Long ugyanúgy legálisan vásárolta meg fegyverét, mint a tavaly Las Vegasban 59 embert meggyilkoló Stephen Paddock. 

Kalifornia állam szenátora, Kamala Harris a szerdai eset kapcsán sürgette az amerikai Kongresszust, hogy tegyen végre ellenlépéseket az USA-ban tomboló fegyveres erőszak miatt. Alig két hete egy ámokfutó 11 embert mészárolt le Pittsburgh egyik zsinagógájában.