Öt luxusautót gyújtott fel Ligetfalun egy férfi, aki úgy érzi, hogy a teste szét van osztva négyfelé, az ötödik pedig elszáll

2020. május 29., 19:10

Szerző:

Bíróság elé állították a férfit, aki kedden reggel Pozsony Ligetfalu városrészében három új Dodge Ramot öntött le egy ismeretlen anyaggal, majd felgyújtotta őket. A lángok egy másik járművet is megrongáltak, a kár 200 ezer euróra tehető – írja a Parameter.

A Peter nevű férfiról kiderült, hogy 2010-ben felgyújtotta egy hajléktalan autóját, aki majdnem odaveszett. Akkor hét és fél év börtönre ítélték.

 

 

A csütörtöki tárgyaláson további meghökkentő dolgok is kiderültek a gyújtogatóról. Amikor például megkérdezték tőle, hogy szeret-e felgyújtani dolgokat, így válaszolt: 

„Ezt most nem tudom megmondani. A testem szét van osztva négyfelé, az ötödik pedig elszáll."

Peter tehét finoman szólva is fura szerzet, pláne, hogy kiderült az is: nincs munkája és hajléktalanként van nyilvántartva – ehhez képest rendesen öltözködik, Skoda Octaviát vezet, és még azt is megengedheti magának, hogy egy komoly ügyvédet fogadjon fel – teszi hozzá a pozsonyi portál.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.