Havasalföld és Moldva egyesülésének évfordulója előtt tisztelegve valaki lefújta a Gyergyószentmiklós feliratot a város határában

2020. január 25., 15:41

Szerző:

Lila festékszóróval fújták le ismeretlenek Gyergyószentmiklós keleti kijáratánál és a Gyilkostó üdülőtelepen is a településjelző tábla magyar feliratát – írta a Székelyhon.

A rongálás péntekre virradóra, azaz

Moldva és Havasalföld egyesülésének (1859. január 24.) évfordulóján történhetett.

Egyik helyen sincs térfigyelő kamera, ezért nincs olyan felvétel, amelynek segítségével az elkövetőket azonosítani lehetne.

Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester a portálnak elmondta, hogy feljelentést tesznek ügyben. Hozzátette: elszomorító a tény, hogy valakik ilyen módon akarnak feszültséget szítani az itt élő nemzetiségek között. Főleg idén, amely egyébként sem lesz egy nyugodt év a román-magyar kapcsolatok tekintetében a százéves trianoni évforduló miatt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.