Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Újabb Srí Lanka-i pék érkezett Gyergyóditróba, és nagyon lelkes, hogy Romániában dolgozhat

2020. február 11. 11:32 - szerző: 168 Óra

Újabb Srí Lankai-i vendégmunkás érkezett hétfő este Ditróba, ahol pár hete szabályos migráns-pánik tört ki két  távol-keleti dolgozó miatt. A férfit ugyanaz a pékség alkalmazta, mint a korábban érkezett két honfitársát – írja a Maszol.

A pékség ügyvezetője, Köllő Katalin kedden a Mediafax hírügynökségnek elmondta: az új alkalmazottjuk együtt fog lakni a másik két Srí Lanka-i vendégmunkással egy Gyergyószentmiklóson bérelt lakásban.

„Egy jóravaló, 24 éves fiatalember érkezett hozzánk, aki

nagyon lelkes attól, hogy Romániában dolgozhat.

Most intézzük az alkalmazási és az orvosi papírjait, és remélem, csütörtöktől munkába állhat. Két hétig a Srí Lanka-i honfitársaival együtt fog dolgozni, de szakmai tapasztalata lehetővé teszi, hogy a péksüteményeket készítő részlegre helyezzük át” – magyarázta Köllő Katalin.

 

A pékség ügyvezetője a Maszolnak elmondta azt is: azért kellett újabb vendégmunkást alkalmazniuk, mert

senki nem jelentkezett a térségből a meghirdetett állásaikra.

A községhez közeli településeken az elmúlt két hétben mintegy 50 százalékos forgalomkiesést tapasztalt a vállalkozásuk, de ennek ellenére sem fognak lemondani a vendégmunkásaikról – közölte a vállalkozó.