Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Gyanús csomagok miatt kiürítették a glasgow-i egyetemet és egy edinburghi bankot

2019. március 6. 14:30 - szerző: MTI

Gyanús postai csomagok miatt kiürítették szerdán a skóciai Glasgow egyetemének fő épületeit és a Royal Bank of Scotland edinburghi központját. A Police Scotland tájékoztatása szerint a csomagokat a két intézmény postázóiban találták, átvizsgálásukat megkezdték.Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a két incidens összefüggne egymással.

Skót rendőrségi bejelentésékben nincs utalás arra sem, hogy az eset kapcsolódik-e a kedden Londonban talált, postai küldeményekbe rejtett kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek ügyéhez. A Londonban talált gyújtószerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, illetve a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába.

A Scotland Yard szerint a szerkezetek a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak. A Londonban fellelt borítékokon ír postai bélyegek voltak, és a feladó címének rubrikájában egy részleges dublini postai cím szerepelt. Személyi sérülés nem történt, a két londoni repülőtér és a pályaudvar forgalmát az incidens nem érintette.