Több elnök is gúnyolódott és röhögött Donald Trump amerikai elnökön a londoni NATO-csúcson, aki erre sértődötten hazarepült

2019. december 4., 17:17

Szerző:

Kamera rögzítette, ahogy a holland, a kanadai, a brit miniszterelnök, illetve a francia elnök egymás között gúnyolódnak Donald Trumpon – írja az Index.

A londoni NATO-csúcs előtt, a Buckingham Palotában tartott fogadáson ugyanis a bekapcsolt médiapódium előtt arról beszélgettek, hogy Emmanuel Macron képtelen volt időben elszabadulni a Trumppal való közös sajtótájékoztatójáról, mivel az amerikai elnök 40 percig szüntelenül beszélt. A csak hellyel-közzel rekonstruálható beszélgetésen Justin Trudeau kajánul megjegyzi Trump egyik megnyilvánulása kapcsán, hogy látni lehetett, ahogy Trumop tanácsadóinak (az elnök egyik bejelentése után) leesik az álla.

Mark Rutte holland miniszterelnök Macron nem hallható megjegyzésére a Trump által előszeretettel használt „fake news“ kifejezéssel viccelődött.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.