A grizzly bement a sátorba, és megölte a zeneszerzőt

2019. augusztus 21. 09:55

Sátrukban alvó turistákra támadt egy grizzly medve a kanadai Északnyugati területek egyik elhagyatott vidékén, egyiküket a nyakánál és vállánál megragadva az erdőbe vonszolta - mondta el az áldozat társa a Le Parisienne napilapnak.

A kanadai rendőrség az AFP francia hírügynökségnek megerősítette, hogy a férfit holtan találták meg. A hatóság nem adott tájékoztatást az áldozat kilétéről, mivel az orvos szakértői vizsgálat még nem ért véget.

Fotó: AP/Dave Caulkin

A bretagne-i szimfonikus zenekar szóvivője a Facebookon kedden bejelentette, hogy a zenekar tagja az áldozat. Julien Gauthier, a 44 éves francia-kanadai áldozat zeneszerző és a zenekar hangmérnöke volt, egy zenei projektjéhez gyűjtött hangokat a vadonban. A baleset akkor történt, amikor a pár a Mackenzie-folyó partján sátorozott. A megtámadott férfi társa értesített egy evezőscsoportot, akik segélyhívást adtak le.

A rendőrség helikopterrel mentette ki a csoportot a területről, majd a férfi keresésére indult. Maradványait péntek délután találták meg.

A pár, Gauthier és biológus barátnője a Mackenzie-folyón eveztek Fort Providence-ből Inuvikba. A nagyjából 1500 kilométeres, egyhónapos túrára egy online adományozó portálon gyűjtöttek pénzt. – Nagy izgalommal készült a túrára. Végül az életével fizetett érte" - mondta a nő a napilapnak.

A helyi hatóság becslései alapján 4-5 ezer grizzly - a barnamedve Észak-Amerikában honos alfaja - él Kanada északnyugati területein. Tavaly három ember halt meg medvetámadásban Kanadában: egy eszkimó vadászt augusztusban jegesmedve ölt meg a Hudson-öbölben, novemberben a Yukon területen grizzly támadt egy nőre és tíz hónapos babájára.