George Clooney felesége arról beszélt, hogy Magyarország ugyanaz a kategória, mint Észak-Korea

Szerinte Donald Trump zöld jelzést adott az autokrata rezsimeknek.

2018. december 7., 08:04

Szerző:

Az ismert emberi jogi ügyvéd, a lobanoni-brit Amal Alamuddin , a kétszeres Oscar-díjas George Clooney felesége az ENSZ-tudósítók szerda esti New York-i gáláján tartott egy beszédet, amelyben arról ejtett szót, hogy Donald Trump amerikai elnök populizmusa világszerte érezteti a „dermesztő” hatásait, 

nemcsak Mianmarban, hanem Észak-Koreában, a Fülöp-szigeteken, Magyarországon, Törökországban és Brazíliában,

is, ahol ugyanúgy elnyomják és  üldözik az ellenzéki hangokat. – Az amerikai elnök zöld jelzést adott ezeknek az autokrata rezsimeknek az újságírókat pedig a nép ellenségeként bélyegezte meg – hangoztatta az emberi jogi ügyvéd. Beszélt a brutálisan meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdszi esetéről is, hozzáfűzve, az újságírók még soha nem álltak olyan mérvű támadás alatt, mint ma.

Amal Clooney több olyan újságíró jogi képviseletét is ellátja, akiket autokrata rezsimek üldöznek. Ő az ügyvédje a brit hírügynökség két tudósítójának,Wa Lone-nak és Kyaw Soe Oo-nak, akiket hét évre ítéltek Mianmarban, mert beszámoltak a hadsereg egységeinek a helyi muzulmán kisebbség, a rohingyák elleni népirtással felérő akcióiról.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.