Szoknyája miatt vertek meg egy nőt Franciaországban

2020. szeptember 25. 09:01 - szerző: 168 Óra

Nyomoz a rendőrség annak a francia 22 éves nőnek az ügyében, aki azt állítja, hogy három férfi megverte az utcán, amiért szoknyát viselt - írja a 444.hu. Franciaországban ez nem az első ilyen támadás, egyre több nőt bántalmaznak fizikailag azért, ahogy fel vannak öltözve.

A 22 éves egyetemi hallgató, Elisabeth azt állítja, hogy péntek délután sétált  Strasbourg keleti részén, amikor három férfi megállította és kötekedni kezdtek azzal, hogy szoknyát visel.

„Nézd azt a kurvát ott szoknyában!” - idézte Elisabeth a támadói szavait a France Bleu Elsace rádióban.  

Elisabeth szerint ezután a két férfi lefogta, a harmadik pedig beleütött az arcába. A támadók elmenekültek, pedig az esetnek legalább 12 szemtanúja volt, de senki nem tett semmit.

Gabriel Attal, a francia kormány szóvivője szerint ez egy nagyon súlyos eset.

„Franciaországban olyan öltözékben kellene kilépnünk az utcára, amilyenben mi szeretnénk. Elfogadhatatlan, hogy ma Franciaországban egy nő veszélyben érzi magát, zaklatják, fenyegetik vagy megverik azért, ahogyan fel van öltözve ” - mondta.

Csütörtökön egy másik hasonló ügyben született ítélet Franciaországban, ahol egy férfi kapott két hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést, amiért két nőt inzultált a túl rövid ruhájuk miatt.