Videó: 700 kilométernyi dugó jött össze Párizs környékén

2020. október 30., 07:35

Szerző:

Vidéken a kijárási tilalom is kényelmesebbnek tűnik.

 

Rekordméretű dugó alakult ki Párizs környékén a péntek éjféltől kezdődő kijárási korlátozás előtt. Összesítve 700 kilométeren várakoztak az autók a francia főváros körül csütörtök este. Sokan a szűkös lakásaikból menekültek vidékre a kijárási tilalom idejére. Egy nő a BBC-nek elmondta, hogy lelkileg megterhelő volt Párizsban tölteni a tavaszi kijárási korlátozást, de vidéken szabadabbnak érzik magukat, és a levegő is tisztább. Néhányan befelé igyekeztek: az őszi szünetben utaztak el, és tegnap tértek vissza Párizsba. Órákkal a lezárások előtt Lyon és Bordeaux környékén is kígyóztak a kocsisorok.

A hatalmas dugó a tavaszi kijárási korlátozás előtti órákat idézi fel, amikor szintén sok párizsi lakó menekült vidékre. A kisvárosokban nem mindenhol fogadták jó szívvel a párizsiakat, mert tartottak a fertőzéstől. A tavaszi első hullám főként Párizst és az északnyugati régiót érintette Franciaországban, ezúttal viszont országszerte terjed.

A franciák éjféltől már csak munkába járáskor és egészségügyi okokból hagyhatják el az otthonaikat: Macron szerint kockázatos, hogy az országot túlterheli a második hullám.

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.