Mégis megtartják a cseh-skót mérkőzést

2020. szeptember 5., 16:52

Szerző:

A cseh szövetség koronavírusos esetek miatt korábban azt közölte, a válogatott befejezi a közös készülést és az összecsapás elmarad, az európai szövetség (UEFA) viszont arról tájékoztatta a brit hírügynökséget, hogy a találkozóra a tervek szerint sor kerül.

A skótok értesültek a csehek döntéséről, de hivatalos tájékoztatást nem kaptak, ugyanakkor az UEFA egyik szóvivője a Reutersnek úgy fogalmazott: "meg tudjuk erősíteni, hogy lesz mérkőzés a tervezett időpontban".

A cseh szövetség korábbi bejelentését az előzte meg, hogy két pozitív esetre derült fény a válogatottnál.

A cseh csapat péntek este vendégként nyert Pozsonyban 3-1-re a szlovákok legjobbjai ellen. A találkozó előtt jelentette be a Slavia Praha elnöke, hogy a mérkőzést követően kérni fogja klubja játékosainak távozását a keretből, mivel a nemzeti együttesnél már a második stábtag kapta el a koronavírust.

Tomas Soucek, a West Ham United középpályása és Patrik Schick, az AS Roma támadója már eleve kihagyta a szlovákok elleni összecsapást, mivel korábban házi karanténba kerültek azt követően, hogy közvetlen kapcsolatban voltak az első pozitív tesztet produkáló egyik masszőrrel. A második eset a válogatott menedzseréé volt.

A cseh szövetség a szombati nap folyamán egyeztetett az UEFA-val és végül úgy döntött, hogy új csapatot állít ki.

A skót válogatott, amely az izraeliek elleni hazai 1-1-gyel kezdett, vasárnap utazik a csehországi mérkőzése helyszínére. (MTI)