Manfred Weber nem kér kioktatást Orbán Viktortól

2020. január 14., 16:26

Szerző:

Nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében – nyilatkozta Manfred Weber Orbán Viktor múlt heti kijelentéseire reagálva a Euronews érdeklődésére.

A magyar miniszterelnök múlt heti évértékelő sajtótájékoztatóján ugyanis azt mondta, az Európai Néppártnak (EPP) változnia kell, ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a Fideszt.

Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője Strasbourgban a lapnak azt mondta, hogy figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

– A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket. Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített. Ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak

– jelentette ki Manfred Weber.

Az olasz La Republica című lap hétfőn azt írta, hogy tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között egy új európai pártcsalád létrehozásáról. Állítólag már a frakció neve is megvan, Konzervatívok és identitás névre hallgathat a csoport.

Az olasz lap szerint a Fidesz egy lépésre áll a kizárástól.