Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Felrobbantotta magát a Srí Lanka-i merényletek végrehajtásával meggyanúsított terrorszervezet vezetője

2019. április 24. 09:11 - szerző: MTI

A húsvét vasárnapi Srí Lanka-i terrortámadásban kilenc öngyilkos merénylő vett részt, volt köztük egy nő is, nyolcat sikerült közülük már azonosítani. A támadásért felelőssé tett Nemzeti Tauhíd Dzsamaat vezetője is végzett magával az egyik helyszínen - tudatta a Srí Lankai védelmiminiszter-helyettes szerdán Colombóban.

Eddig már több mint hatvan embert vettek őrizetbe a templomok és szállodák ellen elkövetett, 359 halálos áldozattal és több mint ötszáz sebesülttel járó merényletek ügyében. 

A Srí Lankai hadsereg korábbi vezérkari főnöke ezzel egy időben úgy nyilatkozott, hogy a támadást valószínűleg 7-8 éven át készítették elő. Egyébként a hatóságok előre tudhattak a húsvét vasárnapi merényletsorozatról, sőt, a benne részt vevő terroristák nevét is ismerték. A nyolc helyszínen végrehajtott támadás halálos áldozatainak a száma már 359-nél jár.