Felmentették Jim Carreyt, akit azzal vádoltak, szerepe volt barátnője öngyilkosságában

2018. február 1., 13:01

Szerző:

Ejtették a vádakat a világhírű amerikai színész Jim Carrey ellen. A komikust a volt barátnője, Cathriona White családjának a vádja nyomán gyanúsították meg azzal, hogy szerepe volt a nő öngyilkosságában.

Jim Carrey és Cathriona White
Fotó: Instagram

A vád szerint Carrey három szexuális úton terjedő betegséggel is megfertőzte White-ot, és vényköteles gyógyszereket adott neki, amelyekkel a nő 2015-ben véget vetett életének. Ennek ellenére a színész ügyvédeinek sikerült bebizonyítaniuk, hogy azok az orvosi leletek, amelyek azt bizonyították, hogy White-nak nem volt nemi betegsége mielőtt megismerte Carreyt, hamisak voltak.

A sminkesként dolgozó White se veled, se nélküled kapcsolatban élt Carrey-vel. Az utolsó szakításuj után a nő nem tudta feldolgozni a történteket és pár nappal később öngyilkos lett.

Carrey-t volt barátnője ex-férje, Mark Burton és a nő édesanyja, Brigid Sweetman jelentették fel. A színész korábban pénzszerzési kísérletnek nevezte az ügyet. Azt nem lehet tudni, hogy ki vizsgálta meg az orvosi papírokat és jutott arra a következtetésre, hogy hamisak. Azt viszont igen, hogy White még egy 2013-as levelében, jóval a halála előtt említette, hogy nemibetegségeket kapott el a színésztől. SMS-ek is előkerültek, amikben White ezt jelzi a színésznek, aki elhajtja azzal, hogy biztos egy előtte lévő partnerétől kapta el, csak most jött ki rajta a stressz hatására. Az is látható, hogy a további aggodalmakra Carrey szakít a nővel, mégpedig sms-ben. A gyógyszerek, amelyekkel White öngyilkos lett, Carrey több esetben használt álnevére voltak felírva.