Faágakkal dobálózott, részeg volt az a 35 éves férfi, akit szétmarcangolt egy medve Kőrispatakon

2019. március 26., 19:38

Szerző:

A rendőrségi vizsgálatok szerint a Kőrispatakon halálos sérüléseket szenvedett férfit nem váratlanul támadta meg egy bocsos medve: az áldozat maga ment a vadállat rejtekhelyéhez, amelyet  faágakkal meg is dobált – írja a Székelyhon.

Az ügyben gondatlanságból okozott emberölés miatt indult vizsgálat – tudta meg a lap az udvarhelyi ügyészség szóvivőjétől.

Sütő Ágota Kinga elmondása szerint a 35 éves apa három társával szekérrel elindult a Kőrispataktól másfél kilométerre fekvő erdős területre, amelyet a helyiek a Dömös útjának neveznek. Virágföldért mentek. Mint szintén kiderült, az erdőben a későbbi áldozat nem vált el a társaitól, a támadás pillanatában közel volt hozzájuk, de a másik három személy nem tudott rajta segíteni. A vizsgálat továbbá azt is megállapította, hogy

az áldozat alkoholt fogyasztott a támadás előtt.

Ha a környezetvédelmi minisztérium megkapja a Hubertus Vadásztársaság kérését, engedélyezik annak az állat kilövését. Az  ügyben felmerült kérdések, illetve az áldozat felelőssége miatt az engedély kibocsátása azonban már nem lesz annyira egyértelmű, mint amilyen a részletek ismerete előtt volt.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.