Halasztja az Európai Néppárt a Fideszről való szavazást

2020. szeptember 8. 14:42 - szerző: 168 Óra - forrás: Magyar Nemzet

Szeptember 28-án tartja az Európai Néppárt (EPP) döntéshozó testülete, a politikai közgyűlés a következő ülését. A napirenden nem szerepel a Fidesz néppárti tagságáról szóló szavazás – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az EPP elnöksége hétfő este döntött róla, hogy a járványhelyzet miatt online tartja az egyébként több száz delegáltat összehívó ülést, illetve annak főbb tárgyalási pontjairól is ekkor határozott.

Lapunk a múlt héten már beharangozta: bár a legnagyobb európai pártcsalád számára fontos, hogy rendezze a kapcsolatot Budapesttel, a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetben ennél sürgetőbb feladatok is vannak. A koronavírus miatt ráadásul csak virtuális néppárti ülésről lehet szó, és a lap információi szerint a fő szabály, hogy a politikailag fontos döntések – mint amilyen a magyar-ügy is – személyes jelenlétet igényelnek.

A nagyobbik kormánypárt EPP-n belüli tagsága 2019 márciusa óta van felfüggesztve. A Néppárt európai parlamenti frakciójában viszont zavartalan a kormánypártok működése. Korábban néppárti berkekben többen is a szeptemberi közgyűlést nevezték meg a Fidesz tagságáról szóló szavazás potenciális időpontjaként.