II. Erzsébet királynőt is beoltják heteken belül

Szakértők azt várják, ez meggyőzheti az oltáselleneseket is.

2020. december 6., 13:44

Szerző:

Heteken belül megkaphatja a koronavírus elleni vakcinát II. Erzsébet, és férje, Fülöp herceg. A 94 éves királynő és 99 éves férje nem soron kívül jutnak hozzá a vakcinához, a második csoporttal, a 80 éven felüliekkel kapják meg – írja a Daily Mail. Közegészségügyi szakértők szerint a királynő és férje arra ösztönözhetik az embereket, hogy oltassák be magukat. 

Amint arról a 168 Óra is beszámolt, Nagy-Britanniában széleskörű az oltásellenesség: a megkérdezettek 35 százaléka mondta, hogy nem valószínű, hogy beoltatja magát. Kedden több mint 50 kórházban kezdődik meg az ország eddigi legnagyobb oltókampánya Nagy-Britanniában.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.