Budapesten a fél várost, Washingtonban összesen egy háztömböt zártak le Erdogan látogatása miatt

2019. november 13., 19:14

Szerző:

Alig egy héttel budapesti látogatása után november 12-én Washingtonba érkezett Recep Tayyip Erdogan. A török elnök budapesti látogatása hatalmas felfordulást okozott Budapesten: a budai közlekedők kénytelenek voltak a hidegben kivárni, amíg az elnök konvoja elhalad a Margit körúton, felmenjen a Gül Baba türbéjéhez, majd lejöjjön onnan. Nem jártak a környékbeli villamosok, nem közlekedhettek az autók, de még gyalog sem lehetett érvényesülni. Az Andrássy utat már kora reggel kiürítették, a látvány pedig nem volt mindennapi. 

A 444 utánanézett, hogy az Egyesült Államok fővárosában vajon mekkora káoszt okozhat Erdogan érkezése. Kiderült, hogy a lezárások mindösszesen egy háztömböt, a Pennsylvania sugárút, a 14. utca, az F utca és a 15. utca által határolt washingtoni Intercontinental The Willard hotel közvetlen környezetét érintik, de ott is csak a Pennsylvania sugárút és az F utca egy rövid szakasza lesz lezárva.

Parkolási tilalmat is csupán itt, és a szomszédos háztömb felénél hirdettek ki. Igaz, a rendőrség megjegyzi, hogy parkolási korlátozásokat napközben még bevezethetnek, általában pedig azt javasolják az autósoknak, hogy ennek a háztömbnek a környékét kerüljék el.