ENSZ: A szaúdi trónörökös szerepét is ki kell vizsgálni Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásában

2019. június 19., 13:22

Szerző:

Hitelt érdemlő bizonyítékok szükségessé teszik Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös szerepének kivizsgálását Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásában - jelentette be Agnes Callamard, a tavaly októberben megölt szaúdi újságíró ügyének kivizsgálásával megbízott ENSZ-jelentéstevő szerdán.

Callamard hangsúlyozta, hogy a csaknem 100 oldalas jelentés nem nevez meg bűnöst, azonban felszólítja Antonio Guterres ENSZ-főtitkárt, hogy kérjen tájékoztatást a szaúd-arábiai nyomozásról az ügyben.

A Törökországban élő, rendszerkritikus szaúd-arábiai újságírót szaúdi ügynökök ölték meg az ország isztambuli konzulátusán. Szaúd-Arábiában 11 embert állítottak bíróság elé az ügyben, de a tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, és semmi nem szivárgott ki azon kívül, hogy a vádlottak mindegyike tagadta, hogy Mohamed bin Szalmán herceg parancsára cselekedtek volna.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.