Már várható volt: elkezdték kidobálni az emberek a felhalmozott ételeket

2020. március 29., 10:31

Szerző:

Hogy milyen élelmiszerből mennyit érdemes betárazni a nehéz időkre, arról sok írás, ajánlás született az elmúlt hetekben; mint ahogy szó esett arról is, hogy mostanában szinte lehetetlen online vásárlással, házhozszállítással hozzájutni termékekhez, akkora a felvásárlási láz.

Lassan már időpontokat sem lehet kapni kiszállításra, ami arra enged következtetni, hogy az emberek még mindig halmozzák az éllemiszert.

Nyugaton a korábban indult vásárlási láz ahhoz a pontjához érkezett, hogy már kidobálják a nem tartós, de bontatlan élelmiszereket.

A közösségi oldalakon megjelent fotók tanúskodnak erről. Az alábbi képek például az angliai Derbyben készültek.

A – nem felhalmozó – internetezők láthatóan kiakadtak, rengeteg kommentben ítélik el a pazarlást, ami különösen a mostani nehéz időkben rettenetes látvány; sokan említik azt is, hogy a nem lejárt szavatosságú termékeknek nyilván örültek volna a rászorulók.

Az alábbi kép szintén Angliában, Dacorumban (Hertfordshire) készült. Az önkormányzat azt írja, a fotón látható élelmiszer-maradékokból álló szeméthalom csak egy töredéke annak a hulladéknak, amit egyetlen nap összeszedtek a háztartásokból.