Elutasították a török elnök pártjának a kérését, nem fogják újraszámolni az önkormányzati választások szavazatait Isztambulban

2019. április 9., 07:03

Szerző:

A török legfőbb választási tanács elutasította Recep Tayyip Erdogan államfő vezette kormánypárt kérését, hogy számolják újra a helyhatósági választáson leadott összes szavazatot Isztambul kerületeinek zömében - közölte a tanács ülése után keddre virradóra a testület egyik kormánypárti tagja.

 Recep Ozel, a kormányzó iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) testületbeli képviselője közölte, az AKP azt kérte, hogy Isztambul 39 kerülete közül 31-ben számolják újra az összes voksot, de a tanács ezt elutasította. Csupán abba egyezett bele, hogy ismét összesítsék összesen 51 szavazóurna voksait 21 isztambuli kerületben. Egy-egy szavazóurna általában csupán néhány száz leadott szavazócédulát tartalmaz.

A nem hivatalos végeredmény szerint Ekrem Imamoglu ellenzéki jelölt szerezte meg az isztambuli főpolgármesteri széket, de nagyon szoros versenyben.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.