Elutasította a bíróság a keresetet, amelyet Ashley Judd adott be szexuális zaklatás miatt Harvey Weinstein ellen

2019. január 10. 14:00 - szerző: 168 Óra

A Los Angeles-i szövetségi bíróság elutasította Ashley Judd színésznő Harvey Weinsten producer elleni,szexuális zaklatással kapcsolatos keresetét - írja a BBC.

Ashley Judd
Fotó: AP/Jordan Strauss

A bíró indoklásában azt mondta, hogy a kollégák közötti szexuális visszaélések esete nem alkalmazható visszamenőleg a színésznő által benyújtott esetben. Hozzátette azonban, hogy ezzel szemben a rágalmazással, jó hírnév megsértésével kapcsolatos keresetének, amely szerint Weinstein szabotálta karrierjét, lehetséges hogy helyt fog adni.

A producer – akinek a szexuális visszaélései miatt 2017 októberében kitört a botrány, és #Metoo néven kampány indult a zaklatók és az erőszaktevők ellen – minden ellene szóló vádat tagad. Juddén kívül még öt feljelentést  tettek ellene. A színésznő az elsők között állt a nyilvánosság elé azzal, hogy Weinstein zaklatta, és azt állítja, hogy miután elutasította Weinstein közeledéseit, az megpróbálta tönkretenni karrierjét, több munkától is elesett miatta. Ezt alá is támasztotta a Gyűrűk ura rendezője, Peter Jackson, aki azt mondta, szerette volna a 2002-es film egyik szerepére Juddot, aki viszont tiltólistán volt a produkciós cégnél, azaz a Weinstein Companynél.