Eltévedt amerikai tankok rohanták le a román kukoricaföldet, az emberek fejvesztve menekültek

Hadgyakorlat zajlott, csak nem pont ott.

2019. június 21., 16:19

Szerző:

A délkelet-romániai Ialomiţa megyében a kukorica-, napraforgó- és búzamezőkön egyszer csak több harckocsi jelent meg, és fedélzeti gépfegyvereikből vaktöltényeket szórva, mindenen keresztül gázolva hajtottak végig az ültetvényeken, miközben az emberek ott dolgoztak – írta a kolozsvári Főtér.

A többség rémülten menekült.  Bár volt, aki megpróbálta jelezni a harckocsikban ülő katonáknak, hogy csak hatalmas kárt okoznak, azt amerikaiak nem figyeltek rájuk. A helyiek végül riasztották a rendőrséget, a kivezényelt járőrök pedig közölték, hogy a közelben éppen NATO-hadgyakorlat zajlik, annak a résztvevői gázolták le a földeket, miután

eltévedtek a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

A román védelmi miniszter közölte, vállalják a felelősséget, előfordulhat ugyanis, hogy a román fél rossz koordinátákat adott meg. A minisztérium emberei megkezdték a kárfelmérést.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.