Elszabadultak az indulatok - verekedtek és disznóbelsőségekkel dobálóztak a tajvani képviselők - VIDEÓ

A vita hevében elszabadultak az indulatok a kormánypárt és az ellenzék között.

2020. november 27., 14:31

Szerző:

Hónapok óta zajló vita fordult tettlegességbe a tajvani parlamentben az amerikai sertésimportról. A Reuters beszámolója szerint, amit a hvg szemlézett, a képviselők összeverekedtek és disznóbéllel is megdobálták egymást. Az egyik demokrata párti miniszter nyakába egy vödörnyi disznóbelet borítottak.

A Kína-barát ellenzék szerint közegészségügyi kockázatot jelent a kormány azon döntése, hogy raktopamin adalékanyaggal kezelt sertéshúst is lehet forgalmazni az ázsiai országban. A kormány szerint a vádak alaptalanok.

A raktopamin egy speciális tömegnövelő szer, amivel a disznókat etetik – írta meg még korábban az Index. A portál akkor kiemelte, hogy az anyagra nem vonatkozik a vágás előtti türelmi idő, vagyis nem kell megvárni, hogy kiürüljön az állat szervezetéből, mielőtt a vágóhídra viszik. Az állattenyésztők szerint a raktopamin nem szívódik fel a haszonállatok szervezetében, hanem az ürülékkel távozik belőlük, így nincs ok aggodalomra. Európában tilos ezzel az anyaggal etetni a sertéseket, az Egyesült Államokban azonban továbbra is megengedett.

Tajvanon nem példa nélküli a verekedés a parlamentben: legutóbb júliusban számolt be arról a Euronews, hogy tömegverekedésbe torkollott egy törvénytervezet vitája.