Előkerült az Esterházy-hagyaték kezelőjének az édesanyja, családi viszály állhat az állítólagos emberrablás hátterében

2019. január 23., 10:54

Szerző:

Az osztrák hatóságok kedd este jelentették be, hogy Eisenstadtban (Kismartonban) elrabolták az Esterházy-hagyaték kezelőjének az édesanyját, a Kronen Zeitung viszont most azt írja, hogy a 88 éves Magdolna Ottrubay előkerült, legalábbis épen és egészségesen megjelent a lányának a kitzbüheli síparadicsomban fekvő házában 446 kilométerre  Eisenstadtól. Belső családi ügy van a háttérben, amely hatalomról és rengeteg pénzről szól – hangzik az osztrák bulvárlap híre.

Magdolna Ottrubay állítólagos elrablása miatt kedd délután nagyszabású hatósági akció indult, Kismartonban minden magyar rendszámú autót átkutattak az állig felfegyverzett rendőrök, a keresést pedig külföldre is kiterjesztették. Herbert Kickl belügyminiszter már akkor megjegyezte, lehet, hogy nem is egy klasszikus értelemben vett emberrablásról van szó.

Stefan Ottrubay, az Esterházy Alapítvány vezetője, a hagyaték kezelője a legnagyobb földtulajdonos Ausztria Burgenland tartományában.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.