Életfogytiglanra ítélték a mintaapának vélt férfit, aki a várandós feleségével és két kislányával is végzett

2018. november 23., 19:58

Szerző:

Bűnösnek vallotta magát, hogy elkerülje a halálbüntetést az a coloradói férfi, aki kegyetlenül lemészárolta családját - írja az NBC News. A 33 éves, mindenki által mintaférjként és mintaapaként leírt Chris Watts meggyilkolta 34 éves feleségét, a várandós Shanannt és két kislányát, a hároméves Celeste-et, valamint a négyéves Bellát.

Fotó: Facebook

Watts családja eltűnése után többször is szerepelt a sajtóban, arra kérlelt mindenkit, segítsenek felesége és lányai előkerítésében. Zokogott, megtörten nyilatkozott, mindenki sajnálta, a nyomozás azonban a férfi munkahelyére vezetett, egy olajtársasághoz tartozó területhez, ahol nem túl mélyen elhantolva egy tartály mellett találtak rá felesége holttestére. A két kislány földi maradványait az olajtartályban találták meg, közel anyjuk sírjához. Shanann a halálakor tizenöt hetes terhes volt.

A barátok és család elmondása szerint senki, köztük maga Shannan sem sejtette, hogy a férje  szabadulni akar tőle. A férfi első vallomásában azt állította, hogy miután Shanann egy éjjel hazaért arizonai üzleti útjáról, ő közölte vele, válni akar. Watts állítása szerint a beszélgetés, bár érzelmektől túlfűtött volt, nem torkollott veszekedésbe. A vallomása alapján Shannan másnap a gyerekekre támadt, megfojtotta őket, ő erre ért haza. Watts azt mondta, ekkor elszakadt benne valami és megölte, majd a holttesteket az olajtársaság telephelyére szállította, majd bejelentette eltűnésüket a rendőrségen.

Fotó: Facebook

Shanann az Instagram- és Facebook-posztjaiban egyébként csodálatos férfinak és apának írta le férjét, amitől az egész történet csak még hátborzongatóbb. Chris zokogva vallotta magát bűnösnek a bíróság előtt, sosem szabadulhat a rácsok mögül. A férfi ellen elegendő bizonyíték lett volna a halálbüntetéshez is, de a felesége családja kérésére az ügyész nem kérte a kiszabását. A helyszínen talált tárgyi bizonyítékok mellett például ott volt a férfi  szeretőjének, Nichol Kessingernek küldött üzenete is, amiben azt írta, hogy a családjának vége, nincsenek többé a képben.

Nichol az ítélet után beszélt a Denver Postnak. Az interjúban azt mondta, hogy a nyáron ismerkedett meg a férfival a munkahelyükön. A nő szerint a férfi azt mondta neki, hogy már nem él családjával és folyamatban van a válása. Nichol akkor szakított Wattsszal, amikor eltűnt a férfi családja. Azt mondta, azért, mert már az elején tudta, a Vhris  végzett velük és el is ment a rendőrségre, hogy gyanúját a nyomozókkal is közölje. Megrémítette, hogy a férfi milyen nyugodt volt annak ellenére, hogy eltűntek a gyerekei.

Percenként húsz ember

Hivatalos statisztika szerint az Egyesült Államokban percenként 20 embert bántalmaz a partnere. Évente ez összesen 10 millió nőt és férfit jelent. Ha nemekre bontjuk, akkor négyből egy nő és kilencből egy férfi szenved el verbális vagy fizikai erőszakot intim partnerétől. Az adatokból az is kiderül, hogy ha halálesettel végződik a bántalmazás, akkor főként nők az áldozatok (az esetek körülbelül 70 százalékában) átlagosan naponta 2-3 nőt öl meg az Egyesült Államokban volt vagy jelenlegi házastársa, partnere.

Ami a magyarországi adatokat illeti, a Nők Joga és a NaNe statisztikái alapján a meggyilkolt nőknek több mint felét volt vagy jelenlegi férjük vagy partnerük ölte meg. Hazánkban a családon belüli erőszakban hetente legalább egy nő hal bele.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.