Elbukhatja a rendőrség egy magyar férfi kiadatását, mert a rendőrök húsvét miatt nem tudnak Írországba repülni

2019. április 19., 15:46

Szerző:

A magyar hatóságoknak hétfő éjfélig van idejük arra, hogy Dublinba menjenek, és begyűjtsenek egy magyar állampolgárt, akinek a kiadatását múlt hónapban rendelte el az ír felsőbb bíróság – írja a 444.huThe Irish Times alapján.

K. László Krisztiánt Magyarországon csalással gyanúsítják. Az ír bíróság március 29-én döntött a kiadatásról, 25 napot adott rá, ez a határidő jár le hétfő éjjel.

A vádak szerint a férfi társával együtt magyar civil szervezetektől csalt ki pénzt. Egy díj befizetéséért cserébe azt ígérték, hogy a szervezetek indulhatnak egy pályázaton, melyen komoly támogatást nyerhetnek el. Állítólag több mint 560-an fizettek  nekik, a több ezer euró beszedése után viszont semmiféle visszajelzést nem kaptak a pályázók. 

A magyar hatóságok korábban közölték, hogy április 16-án három rendőr érkezik Budapestről, hogy összeszedjék a férfit. Később viszont bejelentették, hogy ezt nem tudják megtenni. Többek között a húsvéti hétvégére hivatkoztak, illetve mert nem tudtak megfelelő járatot találni. Ezért halasztást kértek május elejére. 

A bíró ezt nem engedélyezte, nem fogadta el azt az érvelést, hogy a férfi begyűjtését külső tényezők akadályozták volna.

Így ha hétfő éjfélig nem veszik őrizetbe a magyar rendőrök, akkor a kiadatási parancs odalesz.