Éhen halt egy anya és két lánya Bécsben, mentális problémák állhatnak a tragédia hátterében

2019. május 23., 15:43

Szerző:

Az osztrák rendőrség csütörtökön közölte, hogy a jelek szerint éhen halt az a nő és két lánya, akikre holtan bukkantak rá bécsi lakásukban a hét elején.

A 45 éves anyát és 18 éves ikerlányait önkormányzati lakásukban találták meg az osztrák főváros Floridsdorf körzetében. A boncolás után kiderült, hogy

a három nő éhen halt március végén vagy április elején.

Az első toxikológiai vizsgálat nem mutatta ki mérgezés nyomait, betörésre vagy erőszakra utaló jeleket sem találtak, de a következő hetekben további részletes vizsgálatokra kerül sor. A hatóságok szerint az sem valószínű, hogy a nőket (vagy akár csak az ikerlányokat) bezárták vagy kényszerrel tartották volna a lakásban.

Az elzártan élő, kevés kapcsolattal rendelkező család nem hagyott hátra búcsúlevelet.

A feltételezések szerint a tragédia az anya pszichés betegségével állhat összefüggésben, de semmi sem utalt arra, hogy a lányok bármiféle befolyás alatt álltak volna – írja a hvg.hu.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.