Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Éppen akkor engedte ki a kerozint egy repülőgép az iskola felett, amikor a gyerekek kint játszottak

2020. január 15. 09:57 - szerző: 168 Óra/MTI

Tizenhét gyerek és kilenc felnőtt sérült meg könnyebben, mert egy kényszerleszállásra készülő repülőgép egy iskola fölött engedte ki az ilyenkor kötelezően kidobandó üzemanyagot – közölték helyi idő szerint kedden az amerikai hatóságok.

A Los Angeles megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint senkit sem kellett kórházba vinni. A járatot üzemeltető Delta Airlines arról számolt be, hogy a Los Angelesből Sanghajba tartó gép a felszállás után hajtóműhibát észlelt, és kénytelen volt visszafordulni és kényszerleszállást végrehajtani, ám teli üzemanyagtartállyal a gép ilyenkor túl nehéz lenne ahhoz, hogy biztonságosan le tudjon szállni, ezért kénytelen volt kiengedni az üzemanyagot.

A szövetségi légügyi hatóság vizsgálatot rendelt el, és azt feltételezi, hogy a pilóták nem tartották be az üzemanyag kiengedésére vonatkozó szabályokat, amelyek azt írják elő, hogy a kerozint kijelölt, lakatlan terület fölött kell kiengedni, megfelelő magasságban ahhoz, hogy elpárologhasson mielőtt földet ér.

A tűzoltóság megerősítette, hogy az iskola játszóterére repülőgép-üzemanyag ömlött, éppen akkor, amikor a gyerekek kint játszottak. A mentésben mintegy 70 tűzoltó vett részt, két utcát lezártak, az incidenst követően az iskolát kiürítették és minden diákot hazaküldtek.

Fotó: Twitter/Scott Varley

The Guardian viszont a hatóságok tájékoztatása alapján azt írja, hogy 56 gyermek és felnőtt szenvedett kisebb bőr- és tüdőirritációt Cudahy városában és Los Angeles egyes részein, a repülőtér közelében. Néhányan fejfájásra panaszkodtak. Összesen öt általános iskolára, illetve néhány környező utcára ömlött az üzemanyag, de senki sem sérült meg súlyosan.