Fagyottnak tűnő leguánok hullhatnak a fákról Floridában

2020. január 22. 13:15 - szerző: MTI

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult. Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) figyelmeztetést adott ki a Twitteren, mely szerint a szokatlan hideg miatt fagyott leguánok hullhatnak a faágakról – írja online kiadásában a The Guardian.

A leguánok, mint kiderült, megdermedhetnek, ha a hőmérséklet 4,4 Celsius-fok alá süllyed. Ha ez megtörténik, a hidegvérű állatok elengedik az ágakat, amelyeken megkapaszkodtak és lehullanak.

A szakértők közölték, bár a kihűlt hüllők merevnek és élettelennek tűnnek, valójában nem halottak.

Fotó: Pixabay

A leguán invazív faj Floridában és kisebb kellemetlenségeket okoz. Károsítja az infrastruktúrát azzal, hogy kis lyukakat fúr a járdákba vagy a házak alapjaiba, és mindenütt elszórja ürülékét.

Az állatvédők figyelmeztették az embereket, hogy ne próbálják megérinteni az állatokat, mivel váratlanul felengedhetnek.

– Ha veszélyt éreznek a közeledő ember miatt, mint bármely vadállat, megpróbálják megvédeni magukat – mondta Kristen Summers, a floridai hal- és vadvilágvédelmi bizottság munkatársa.